hebikwindmee.nl
Alle vragen

Zo doorsta je tegenwind tijdens fietsen

Regen en tegenwind vormen de grootste irritaties bij fietsers. En dat is niet voor niks! Het trappen wordt extra zwaar en die harde windstoten maken dat je reis langer duurt. Daarom hier tips bij tegenwind onderweg

Relax!!

Inkoppertje of niet? Blijf rustig en wind ;-) je vooral niet op over de tegenwind. Je verandert er namelijk niks mee en verspilt er alleen maar onnodig energie aan. Zonde!

Opgepompte banden

Zorg ervoor dat je banden stevig zijn opgepompt. Hierdoor zul je merken dat de banden minder veren en dat je daardoor minder weerstand zult hebben

Maak je klein

Ja echt! probeer jezelf wat kleiner te maken, door in te zakken op je zadel. Onderzoek heeft bewezen dat je hierdoor tot wel drie kilometer per uur sneller kunt fietsen (!!).

Fiets achter iemand aan

Tsja, wil je mee profiteren van iemand die veel energie verbruikt bij tegenwind? Fiets dan vooral in de rug van de fietser(s) voor je. Dit kan je wel 25% minder energie kosten. Beetje gemeen, maar het werkt wel!

Kleed je strak

Het scheelt of je mee wapperende kleding draagt of dat je strak in pak bent! Kleding die wappert remt ietsjes af. Het is een detail, maar alle beetjes helpen.

Houd rekening met andere

Altijd voor de veiligheid! Maar door snel te anticiperen op het verkeer, hoef je minder vaak te remmen en kun je vlotter doorfietsen. Daardoor ben je sneller thuis en verbruik je minder energie. Twee vliegen in een klap.

Hopelijk kun je hier iets mee onderweg! Owja.. check altijd even hebikwindmee.nl voor je gaat fietsen!

Over wind

Het idee

Iedereen heeft er mee te maken, harde tegenwind op de fiets. Helaas weinig aan te doen, maar wel fijn om van te voren te weten. Met hebikwindmee.nl ben je vanaf nu voorbereid op de (tegen)wind onderweg!

Volg ons

Facebook Twitter Instagram Mail